KREATÍV ÍRÁS
2018. november 05. hétfő 19:00

KREATÍV ÍRÁS
DECEMBER 10-IG HÉTFŐI NAPOKON 19.00-22.00

Vezeti: Lackfi János József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő

„Megvédjük féltve őrzött személyi adatainkat, lehallgatjuk postások és óvó nénik titkos életét, hajkurászunk perverz nagybácsikat és mágikus realista tábornokokat, kirándulunk a világvégi jövőbe, elhajolunk a gyerekkor röpdöső bicskái elől, megpróbáljuk nagyító alá venni az elpusztíthatatlan életörömöt, szambázunk egyet a járókeretes, fürge öregekkel, és persze eszünk sok vitamint, akkor biztos nem halunk meg.” /Lackfi János/ 

E félév során Artner Sisso, Barna T. Attila, Braun Barna, Gustavo Eguren, Fekete Anna, Gál Ferenc, Izsó Zita, Jenny Joseph, Nagy Zsuka, Szvoren Edina, Tóth Imre, Vass Tibor és Vörös István műveit használjuk mintának, segítségnek.

NOVEMBER 5. FINOM KIS DISZTÓPIÁK
Ha mindennapjainkat egy kicsit is eltoljuk a képzelt jövőbe, kifogyasztunk minden olajtartalékot, katonai puccsot csiholunk, földönkívüli-támadást szervezünk, polgárháborút szítunk, tíz-tizenöt fokkal megemeljük az átlaghőmérsékletet, rögtön megváltozik a jól ismert civilizáció képe. Barbárabb, durvább, mítoszibb, húsba vágóbb lesz az élet és ilyen lehet annak ábrázolása is. Vágjunk bele!

DECEMBER 3. FALAT MÁGIKUS REALIZMZUS
Mik az összetevői ennek a Márquez nyomán oly nagy hírnévre szert tett stílusnak? Próbáljuk a maga nyers, heroikus, életvidám és melankolikus bonyolultságában megragadni az életet, mint a nagy dél-amerikaiak. Túlozzunk, hiszen odaát más a lépték, a hegyek az egekig nyúlnak, az esők özönvizet hoznak, a dagály mindent elsöpör. És persze adjunk hozzá pár csepp nyugtalanító természetfelettit. Akad még egy-két további trükk, hajrá!

DECEMBER 10. AZ ELPUSZTÍTHATATLAN ÉLETÖRÖM!
Muszáj az irodalomnak minden áron a depiről, a rinyálásról, a lepraként terjedő romlásról, a világ aljasságáról és szemétségéről szólnia? Szólhat persze erről is, de mind találkoztunk már mind fékevesztetten jókedvű, bosszantóan életvidám, ki tudja, min folyton ujjongó figurákkal, nem? Végül is nagy polgárpukkasztók ők a fásultak és kiábrándultak özönében. És nem biztos, hogy az életük fenékig tejfel. Vagy gyümölcsjoghurt. Hja, az életöröm nem ment meg semmitől. De mégis. De mégse. De mégis. De mégse.

Vissza
Információ

Részvételi díj:

-  régi tagoknak: 2500 Ft/ alkalom

-  új jelentkezőknek: 3000 Ft/ alkalom

Jelentkezés, információ: Sipos Ildikó 
(06 1 212-2820; 06 30 439-1070)

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.