MARCZI 50!

Közös emlékeink...

Kedves Barátaink!

1972. Az év, amikor az USA elindítja a Pioneer–10 űrszondát a Naprendszer külső bolygóinak felkutatására, amikor aláírják az október 3-án hatályba lépő SALT–1 szerződést,  Washingtonban a Watergate irodaházban tetten érnek öt személyt, amint a Demokrata Párt választási főhadiszállásán lehallgatóberendezést szerelnek fel, ezzel kezdetét veszi a Watergate-botrány, megjelenik Weöres Sándor: Psyché c. műve, az LGT kiadja a Ringasd el magad c. lemezét, megkezdődik a BMW 5-ös sorozatának gyártása és az Újpesti Dózsa nyeri az NB1-et.

Az év, amikor megkezdi működését a Marczibányi téren az Ifjúsági és Úttörőház - később Marczibányi Téri Művelődési Központ -  azaz a Marczi.

Idén ötven éve szolgálja a budapestiek, kiemelten a 2. kerületiek közművelődését.

Szeretnénk, ha ez közös ünnepünk lenne!

Az év folyamán számos jubileumi eseménnyel jelentkezünk majd, de most arra kérjük Önöket, hogy segítsenek nekünk fotókkal, történetekkel az elmúlt 50 évből. Mindenért nagyon hálásak vagyunk, de a legjobban az alapítás évéből származó képekért, sztorikért, emlékekért.

A beküldött anyagokat külső üveg- és falfelületeinken, a közösségi oldalakon és a jubileumi év kiadványában tesszük majd közzé.

Kérjük, hozzanak vagy küldjenek el nekünk mindent, ami a közös emlékezetünk, a Marczi emlékévé válhat!

Személyesen a művelődési központban tudják leadni az információs kollégáknál a felkínált emléktárgyakat. 

Postán a Marczibányi Téri Művelődési Központ 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A címre várjuk a csomagokat.

A digitalizált fotókat, videókat a marczi@marczi.hu e-mail címre lehet elküldeni.

Vissza