A Marczibányi Téri Művelődési Központ kiemelt alapfeladatának tekinti a gyermek- és ifjúsági korosztály színházi nevelését. Megkérdőjelezhetetlen érdemünk és vitathatatlan szerepünk van abban, hogy Magyarországon létezik a színházi nevelés és színházi nevelési társulatok működnek. Megalakulásuk óta támogatjuk az első hazai színházi nevelési csoport, a Kerekasztal Társulás működését.
A II. kerületi oktatási intézmények mellett számos fővárosi és vidéki iskolával folyamatos, aktív kapcsolatban állunk. A hétköznap délelőttönként, 2-3 órás időtartamban megvalósuló színházi nevelési előadások páratlan közösségi és szociális élményt jelentenek a hozzánk érkező általános és középiskolai osztályoknak.
A színházi nevelési előadás magas művészi színvonalon kidolgozott színházi részből, jelenetekből és a nézők – általános vagy középiskolai diákcsoport – aktív részvételére épülő közös gondolkodásból, játékból, beszélgetésből áll, és olyan életre szóló élményben részesíti a fiatalokat, amely az őket körülvevő világ megértésére és az ahhoz való viszonyuk kialakítására sarkallja őket.
A foglalkozásokon mindig csak egy osztályt tudunk vendégül látni előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés után. Az évad során – a II. kerületi iskolákon kívül – az ország minden területéről fogadunk iskolai osztályokat.

Minden hónapban 5 előadás a II. kerületi iskolák számára térítésmentes, a további előadásokra belépő váltása szükséges.
Belépő: 1500 Ft/fő
Szakmai belépő: 500 Ft/fő

Jelentkezés, információ: Takács Ágnes (agi.kerekasztal@gmail.com)