KIÁLLÍTÁSOK A MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZÍNHÁZI ELŐTERÉBEN 

SZEPTEMBER 3-24.
II. KERÜLETI SPORTHISTÓRIÁK
Sporttörténeti kiállítás

„Ha a múlt valóban a miénk, akkor jövőnk is a miénk lehet” (Nemeskürty István)

Budapest Főváros II. kerülete rendkívül színes, gazdag és szerteágazó sportmúlttal rendelkezik, a monarchia korától napjainkig, a polgári lövöldéktől, a 21. “Kaptató” megrendezéséig.  A nemzeti stadion nagyszabású terveitől a kohósalakos labdarúgópályák, és rég elkorhadt kapufák történetén át, a határhegyi vitorlázó repülésen, feltárt barlangokon, olimpiai bajnokok, csodacsapatok, valamint kivételes tehetségű edzők hosszú során át vezet a kerület sportjának története.
A II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. úttörő munkájában gyűjtést indított a kerület sporttörténeti értékeinek felkutatására, összegyűjtésére, azzal a szándékkal, hogy létrehozza a kerület sportarchívumát. Eddigi gyűjtésünknek köszönhetően informatív, gazdag képi tartalmú kiállításon mutatjuk be a II. kerület sportkrónikáját, sporttörténetét, a helyi létesítményekre, sportműhelyekre fókuszáltan. A kerületi sportarchívum létrehozása, a sporttörténeti összegzés segít értékelni a múltat, és a jelen pontosabb megértésén keresztül hozzájárulhat a jövő céltudatos építéséhez is.

A sportkiállítás a II. kerületi Önkormányzat és a Nagy Béla program támogatásával valósul meg.
   

OKTÓBER 7-24.
CSEH-MAGYAR FOTÓKIÁLLÍTÁS – A REMÉNY

Megnyitó: október 9. szombat 11.00 

A Cseh-Magyar Fotókiállítás 2020-ban ünnepelte 10. évfordulóját, melyet sajnos a járványhelyzet miatt nem tudtunk méltóképpen megünnepelni. Ennek ellenére lelkesedésünk egyáltalán nem hagyott alább, továbbra is nagy örömmel fogtunk neki a kiállítás-sorozat megrendezésének, melyre minden kedves érdeklődőt várunk sok szeretettel. Célunk, hogy bemutathassuk azt a világot, amiben élünk, olyan szemüvegen keresztül, amit mi viselünk.

További információ: Tellér Mária (06 20 490-4156; teller.maria@marczi.hu)

A kiállítások a ház nyitvatartási idejében látogathatók.