Előadás, beszélgetés

ELTŰNT KINCSEK, ELVESZETT MŰVÉSZEK
2021. december 16. csütörtök 18:00

ELTŰNT KINCSEK, ELVESZETT MŰVÉSZEK
A múlt zseniális alkotásai és félreértett alkotói
Történelmi stand up előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Miért vonz ma tömegeket Botticelli vagy Van Gogh neve? Miért lett ördögi gonosz Imhotep, és hogyan lett filmsztár Mózes? Hová lettek a Királyok Völgyének kincsei vagy az inkák aranya? Hogyan babonáz meg mindenkit Mozart, és észrevesszük-e, amikor becsapja a közönséget? Melyek a leghíresebb elveszett városok és elpusztult műalkotások? Az előadássorozat az általunk ikonként tisztelt történelmi alakokról és keresett kincseiről rántja le a leplet, bepillantást nyújtva a múlt árnyasabb oldalára.

DECEMBER 16. CSÜTÖRTÖK 18.00
MOZART VARÁZSLATA
A felvilágosodás korát általában a modern értelem és a tudományosság megalapozójának tartjuk, de hiteles-e ez a kép? Visszaszorult-e a mágia a tudomány előretörése miatt? Kik foglalkoztak okkult tanokkal? Elvált-e az alkímia a természettudománytól, a mágia a művészettől? Milyen misztériumba kísérelt meg beavatni Mozart Varázsfuvolája, és értette-e bárki a szabadkőműveseken kívül? Az előadás a modern értelem miszticizmussal keveredő eredetét mutatja be.

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.