Előadás, beszélgetés

ELTŰNT KINCSEK, ELVESZETT MŰVÉSZEK
2021. szeptember 23. csütörtök 18:00

ELTŰNT KINCSEK, ELVESZETT MŰVÉSZEK
A múlt zseniális alkotásai és félreértett alkotói
Történelmi stand up előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Miért vonz ma tömegeket Botticelli vagy Van Gogh neve? Miért lett ördögi gonosz Imhotep, és hogyan lett filmsztár Mózes? Hová lettek a Királyok Völgyének kincsei vagy az inkák aranya? Hogyan babonáz meg mindenkit Mozart, és észrevesszük-e, amikor becsapja a közönséget? Melyek a leghíresebb elveszett városok és elpusztult műalkotások? Az előadássorozat az általunk ikonként tisztelt történelmi alakokról és keresett kincseiről rántja le a leplet, bepillantást nyújtva a múlt árnyasabb oldalára.

SZEPTEMBER 23. CSÜTÖRTÖK 18.00 
VAN GOGH DÉMONAI
Az alkotás küzdelme és a példaképek varázsa

Valóban őrült volt-e Van Gogh, és van-e köze a betegségének a képeihez? Megtudhatjuk-e ma, hogy volt-e valóban valamilyen betegsége? Mi lett a korai képeivel, és mennyit adott el belőlük? Miért kezdett egyáltalán festeni, és kiktől tanulhatott? Mit csinált karácsonykor Gauguinnel és mennyire volt tudatos az "őrült zseni"? Az előadás Van Gogh mítosza és zsenialitása helyett az embert és képeinek új vetületét mutatja be.

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.