Előadás, beszélgetés

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK
2019. június 21. péntek 18:30

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

JÚNIUS 21. PÉNTEK 18.30
ORGIÁK ÉS ERETNEKEK – SZEX, BOTRÁNYOK ÉS ÜLDÖZÉSEK A KÖZÉPKORBAN ÉS A RENESZÁNSZBAN
Miért kell minden titkos szektának véres és perverz beavatásokat tartania? Kik voltak az igazi eretnekek és valóban tartottak-e orgiákat? Keresztények vagy pogányok voltak? Kik voltak az üldözők és kik az igazi áldozatok? Kit vagy mit imádtak valójában ezek a közösségek? Honnan erednek ezek a történetek, és hogyan hatnak mind a mai napig? Mennyi tere lehetett a szexualitásnak a középkorban és a reneszánszban, és mi számított igazán bűnnek?
Szokásos módon korhatáros és tabumentes tudományos előadással zárjuk történelmi stand-up évadunkat.

Vissza
Információ

Csak 16 éven felülieknek!

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.