Előadás, beszélgetés

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK
2019. január 03. csütörtök 18:30

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

JANUÁR 3. CSÜTÖRTÖK 18.30
TRÓJA – EGY VÁROS, AMI NEM VESZETT EL
Hol van Trója, és ki találta meg? Mit köszönhetünk Heinrich Schliemannak, és hogyan csapta be az egész világot? Miért olyan fontos Trója a görögöknek, és miért imádja történetét a nyugati civilizáció évezredek óta? Van-e bármilyen történeti valóság az Iliász mögött? Tudjuk-e kik is lakták Tróját, és meg lehetett-e egyáltalán ostromolni? Mi köze az egésznek Homéroszhoz és hova tűntek a trójai kincsek? Az előadás a legújabb kutatások segítségével mutatja be Trója másik történetét.

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.