Előadás, beszélgetés

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK
2019. január 17. csütörtök 18:30

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

JANUÁR 17. CSÜTÖRTÖK 18.30
ANGKOR ÉS AZ ŐSERDEI BIRODALOM
Miért nőtte be az őserdő Angkor romjait, és miért hagyták el lakói a palotákat? Kik hozták létre és hogyan működhetett egy birodalom a dzsungel kellős közepén? Milyen isteneket tiszteltek és hogyan voltak képesek ellátni ennyi embert? Mennyire ismerhetjük meg háborúikat, divatjukat vagy félelmeiket, és kik voltak az ellenségeik? Milyen rítusok szervezték az életüket, és hova tűntek az "angkoriak"? Az előadás megkísérli a világ egyik legrejtélyesebb romjait új oldalról bemutatni.

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.