Előadás, beszélgetés

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK
2019. április 11. csütörtök 18:30

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

ÁPRILIS 11. CSÜTÖRTÖK 18.30
TUTANKHAMON HALÁLA? – VÁLSÁG ÉS POLITIKA AZ ÓKORI EGYIPTOMBAN
Ki volt valójában a híres Tutankhamon, és mikor halt meg? Ha tényleg fiatalon megölték, kik lehettek a tettesek? Mi volt a híres "amqai konfliktus", és hogyan tűnt el útközben egy hettita herceg? Milyen válságot élt át közben Egyiptom, és miért akarja utólag törölni múltjából az egész időszakot? Ki volt Tutankhamon apja és anyja? Mennyire volt ő gyerekkirály, vagy egyszerű báb? Az előadás egy olyan eset nyomába ered, amit egész Egyiptom el akart tussolni.

 


Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.