SziaMarczi!

KUCOK – JÁTSSZ VELÜNK MESÉT!
2022. november 26. szombat 11:00

NOVEMBER 26. SZOMBAT 11.00
KUCOK – JÁTSSZ VELÜNK MESÉT!
Interaktív meseszínház a Tünet együttes tagjainak közreműködésével 

A Kucok egy színházi előadás és egy kreatív mozgásos-zenés foglalkozás keveréke, 3-7 éves kor közötti gyerekeknek ajánljuk.
Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. Eközben ők maguk is szabadon játszhatnak, mozoghatnak, ismerkedhetnek képességeik határtalanságával.

Rendező: Szabó Réka

Szereplők: Furulyás Dóra, Gőz István, Huzella Júlia, Szabó Réka, Szász Dániel

Zene: Ágoston Béla / Váczi Dániel, Rubik Ernő Zoltán

Jelmez: Andrea Haamer

Szöveg: Peer Krisztián

Hang és fény: Szabon Balázs

Külön köszönet: Szirtes Attila

„Látni, hogy a gyerekekkel játszani milyen „könnyű” – sok szülő ezt nem hiszi el. (…) Gyertek játszani a Kucokba gyerekeitekkel együtt!” (Vekerdy Tamás, Nők Lapja)

„A Kucok ugyanis jó. Sőt, nagyon jó, olyannyira, hogy elhatároztam, az idei összes többi előadásra (szám szerint 3, úgyhogy bele kell húznom!) mindre veszek jegyet. (...) A klasszikus magyar gyerekelőadások stílusát és világát félretéve nemzetközi színvonalú, profi előadást láthattunk, amelynek egy perce sem volt unalmas vagy gagyi.” (Kuszkó Judit, Index – Dívány.hu)

„Barátságos jelmezekbe bújtatott, a gyerekekre odafigyelő játszótársak, valódi hangszerek, eleven zenészek, emberi hangok és emberi léptékek. A közös cselekvés, az együttlét öröme határozza meg az előadás hangulatát. Fontos lenne, hogy minél több családban, óvodában, de még az elemi iskolában is érezhető legyen a kucok melege.” (Szilágyi Zsuzsa, Revizor)

A gyermekeknek kényelmes ruha viselését ajánljuk!

Vissza
Információ

AZ ELŐADÁSRA MINDEN JEGY ELKELT!

Egy előadáson 35 gyerek vehet részt az interaktív játékban, ezért kérjük, időben vásárolják meg jegyüket!

Belépő gyerekeknek: 2000 Ft

Belépő kísérőknek: 1500 Ft

Elektronikus jegyvásárlás során a kísérők kedvezményes belépőjét a 'Kosár'-ban lehet kiválasztani.

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.