SziaMarczi!

BÁBOZD ZÖLDRE AZ OTTHONOD!
2016. március 05. szombat 09:00

MÁRCIUS 5. SZOMBAT 9.00-12.00
BÁBOZD ZÖLDRE AZ OTTHONOD!

Játszóház–kézműves foglalkozás–bábelőadás

A projektet az Európalánta Egyesület a környezetvédelem és a hagyományőrzés iránt elkötelezett csapata működteti, akik kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot állítottak össze. A program célja a felnövekvő generációk minél korábbi elérése, hiszen a környezettel kapcsolatos értékrendszer kialakítása szempontjából az óvodáskor ideális és fontos szakasza az ember életének.

A környezetvédelmet játékosan népszerűsítő programok a gyermekek élményalapú ismeretszerzésén túl szórakozást nyújtanak az egész családnak. Kicsik és nagyok öko-játszóházi programokon vehetnek részt a zöld gondolkodás jegyében. A kézműves foglalkozáson újrahasznosított játékokat készíthetnek. Papírból, bőrhulladékból, fonalmaradékból készülnek kis kedvencek, amiket a gyerekek természetesen hazavihetnek.

A délelőtt folyamán óriásbábok is szórakoztatják a látogatókat.

10.00  MIMÓ ÉS CSIPEK AZ ERDŐBEN

Interaktív bábos öko-kalandozás

Mimó és Csipek a két bumfordi mesehős sok nevetés, Gryllus dallamok és vidámság közepette ismerteti meg a legfontosabb zöld gondolatokat. Együtt léghajóra szállunk, találkozhatunk Potyka békával, aki a víz rejtelmeiről mesél, az izgága Kupacs sünivel, akit zavar az erdőben hagyott sok lim-lom, és megcsodáljuk az ezermester Cserke róka szélkerekes kunyhóját. 

A " Mimó és Csipek az erdőben" c. mesekönyv alapján bábszínpadra írta: Futó Ákos, Mákszem Lenke, Tamás Erzsébet
Díszlet és bábmechanika: Tóth Zsuzsanna és Kakuszi Zoltán
Szűcs Anikó grafikái alapján a bábokat tervezte és nemezelte: Jaskó Boró
Gryllus Vilmos dalain kívül zenéjét szerezte: Futó Ákos
Játssza: Mákszem Lenke és Pintér Zsófia

A bábelőadást az óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánljuk.             

Vissza
Információ

Belépő az egész délelőtti programra:
800 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.