SziaMarczi!

MESEKERT
2015. május 10. vasárnap 10:00

MÁJUS 10. VASÁRNAP 10.00-13.00
MESEKERT

TAVASZI  CSALÁDI ZENÉS-MESÉS KÉZMŰVES DÉLELŐTT

10.00 Az Osztováta együttes koncertje

10.45: Bumberák Maja, a Gárembucka Napos-Holdas mesemondók tagja énekel és mesél kicsiknek-nagyoknak fonásról, varrásról, s mindenféle másról...

11.00 Kézműves műhelyek

12.00 Ziránó Színház: Pulcinella kertészkedik
Fergeteges humorú bábjáték, élő reneszánsz muzsikával kísérve, amiből megtudhatjuk, hogyan lopja el a Nyúl Pulcinella kertjéből a finom répákat, és mi módon jár pórul. Pulcinella nem más, mint Arlecchino mellett a legnépszerűbb commedia dell’arte figura. Még a reneszánsz időkben került be a bábszínház világába, több más társával együtt. Nevezhetjük Vitéz László olasz rokonának is, aki déli temperamentumának megfelelően szenvedélyes, de gyakran aluszékony - nem lusta, csak szeret aludni - jó kedélyű, de néha hirtelen haragra gerjedő, ösztönösen cselekvő, komikus hős.

 

Az Aventinus udvar megtelik mesével, muzsikával, finom illatokkal és kopácsolással. A kézműves műhelyekben a mesékhez kapcsolódó foglalkozásokkal várunk: hímzéssel és kötélveréssel, koszorúfonással, hamuba sült pogácsával, fából készülő madaras játékkal. Az apróságok pedig mesét hallgathatnak a kert zugaiban. Aki nem hiszi, járjon utána!

Vendégünk a Magyar Madártani Egyesület.

Rossz idő esetén a programot a művelődési központ belső tereiben tartjuk meg.

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.