Zenei programok

LANOU – LOVE FOLK
2022. június 19. vasárnap 17:00

JÚNIUS 19. VASÁRNAP 17.00
LANOU – LOVE FOLK

A Marczi Aventinus udvarában ad koncertet a nosztalgikus indie-folkot játszó Lanou zenekar, amely otthonosan mozog a folk, a pop és a világzene határain. Az angol és magyar nyelvű saját dalok mellett népdalfeldolgozások is megjelennek az együttes repertoárjában. A Lanou zenei világa tiszta, mély, szabad repülés - ezzel együtt bátran kísérletező, így szólalhat meg egymás után egy koncerten stoner rock beütésű citeraszóló, vagy trip hop hatásokkal átszőtt népdalfeldolgozás.

LANOU:
TÓTH ESZTER – ének, citera, ír bouzouki, gitár, zongora
SIMON GYURI – elektromos gitár, vokál
ÖLLŐS DÁVID – basszusgitár, vokál
PAPP GERGŐ – dob 

A zenekar 2017 decembere óta létezik, azóta sikeres koncerteket adott Budapesten (pl. A38, Szimpla kert), meghívott fellépője volt számos fesztiválnak (Művészetek Völgye, Ozora fesztivál), valamint 2020-ban bekerült a Szimpla Lemming tehetséggondozó programba. A zenekar első szerzői kiadású nagylemeze “Fellegek (Of Clouds)” címmel jelent meg 2020 novemberében Lantos Zoltán (hegedű) és Táborszky Bence (trombita) vendégzenészek közreműködésével.
A Lanou a 2021-es Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díjának, valamint a 2021-es Öröm a Zene tehetséggondozó országos döntőjének nyertese. 2022 áprilisában a Budapest Ritmo nemzetközi világzenei showcase fesztivál kiválasztott zenekara volt.
A zenekar Facebook oldala: https://www.facebook.com/lanoumusic

A koncert megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta.

Vissza
Információ

Belépő: 2500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.