Zenei programok

KALÁKA - POCAKOS KONCERT
2015. április 12. vasárnap 19:00

ÁPRILIS 12. VASÁRNAP 19.00
KALÁKA – POCAKOS KONCERT

Én sem volnék, ha nem volnál,
ha te hozzám nem hajolnál,
te sem volnál, ha nem volnék,
ha én hozzád nem hajolnék.
(Kányádi Sándor: Két nyárfa.)
Koncert Gryllus Dorkával és Malek Andreával, születendő gyerekekkel és szüleikkel Kalákában.
Erre a hagyományteremtő estre azokat a kisbabákat várjuk, erre az alkalomra összeállított műsorral, akik még a mamájuk pocakjában laknak. Eddig a Kányádi Sándor bácsitól tanult mondatot idéztük közönségünk életkoráról: "Karon-ülőtől botra-támaszkodóig". Most bővül a kör, erre a koncertre gyereket várókat hívunk, abban a reménységben, hogy a pocaklakók is örömüket lelik a beszűrődő muzsikában, költészetben. Kodály Zoltán mondta, hogy a gyerekek zenei nevelését kilenc hónappal megszületésük előtt kell elkezdeni. Itt a ragyogó alkalom!
Az est kezdő perceiben neves szakemberek, Andrek Andrea (perinatális pszichológus, haptoterapeuta) és dr. Bálint Sándor (szülész-nőgyógyász és pszichoterapeuta szakorvos) gondolatait hallhatjuk.
Közreműködik: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Dorka, Gryllus Vilmos, Malek Andrea, Radványi Balázs

 

  

Andrek Andrea
perinatális pszichológus, haptoterapeuta
Szakmai érdeklődésem középpontjában kezdetektől a születés körüli időszak állt: gyermekáldásra várva, a magzattal való kapcsolat elmélyítésében, a szülés, a gyermekágy és a babáról való gondoskodás kérdéseiben keresnek fel leggyakrabban anyák és apák.
Az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó Szakirányú Továbbképzés egyik kidolgozója és oktatója vagyok, valamint elnökségi tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Mindkét intézmény célja a születés körüli időszak kutatása, oktatása és az aktuális tudományos eredmények publikálása.
Két gyermekem és férjem segítenek abban, hogy saját élmény szinten is megtapasztalhassam az anyaság és apaság sokszínű érzelmi palettáját.

dr. Bálint Sándor
szülész-nőgyógyász és pszichoterapeuta szakorvos
Szakmai gyakorlat: 44 év szülészet - nőgyógyászat, 30 év pszichoterápia
Szakképesítések: szülészet - nőgyógyászat (1975) pszichoterápia (1998).
Szakmai Társasági tagság: Magyar Nőorvos Társaság, Magyar Hipnózis Egyesület, Magyar Szexológiai Társaság, Magyar Szexuális Medicina Társaság, Magyar STD Társaság
A szülészet-nőgyógyászati képzés mellett, pszichoterápiából elsődlegesen hipnoterápiás és viselkedésterápiás képzést kaptam. Az évek során figyelmem a pszichoszomatikus és szexológiai panaszokkal küszködő páciensek segítése felé fordult.
Gyakorló szülészorvosként és pszichoterapeutaként kísértem az asszonyokat a várandósság alatt és a szülés során. Azt tapasztaltam, hogy ezen időszakok alatt nagyon sok asszonynál keletkezik spontán relaxált illetve módosult tudatállapot. Ezek a várandósok örömmel várják a gyermekükkel való találkozást, egész lényük sugározza, hogy testük és lelkük egységben van. Mások ezt nem, vagy nehezen élik át.
Az asszonyokat nem kell megtanítani szülni, mert ők rendelkeznek ezzel az ősi tudással... Abban kell nekik segíteni, hogy ezt el is higgyék...

A koncert együttműködő partnerei:

   

 

   

 

       

 

 

Vissza
Információ

A koncert időtartama 90 perc, egy szünettel.

Belépő: 2500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.