Színházi előadások

TÖRLESS ISKOLAÉVEI
2023. október 13. péntek 18:00

OKTÓBER 13. PÉNTEK 18.00
TÖRLESS ISKOLAÉVEI

Az FAQ, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a MANNA koprodukciójában készült tantermi előadás, mely kivételesen iskolán kívül is megtekinthető felnőtt érdeklődők számára.

Törless a nyári szünet után visszatér a fiúintézetbe, ahol tanulóéveit tölti. A fiú szenved a magánytól, és rengeteg kérdés gomolyog benne saját magával és a világgal kapcsolatban. Két barátra tesz szert, akik különféle kísérleteik céltáblájául egy harmadik fiút, a kiszolgáltatott helyzetbe lévő Basinit szemelik ki. Éjjelente az intézet padlásának egy eldugott helyiségébe vonulnak, és odáig feszítik a kísérletezést, hogy Basini élete veszélybe kerül. Törless dilemmái, kérdései szinte narrálják a történetet, amelyben a tanárokkal való kommunikációs szakadék ugyanúgy felszínre kerül, mint a szülőktől való elszakadás problémái.

Robert Musil klasszikussá vált regényét Kemény Zsófi írta át verses drámává, meghagyva az eredeti történetet, a középiskolások körében népszerű slampoetry műfaj formájába átültetve.

Az előadás formanyelve, eszköznélkülisége miatt ideális a tantermekbe, témája pedig könnyen átélhetővé válik a gimnazisták számára, hiszen velük azonos korú fiatalokat láthatnak, olyan témákat érintve  mint a kiközösítés, kiszolgáltatottság, közösség, felnőtté válás, tanár-diák viszony, amelyek e korban a leginkább foglalkoztatják őket.

Vissza
Információ

Belépő: 4000 Ft

A műfaj sajátosságai miatt a résztvevők száma korlátozott, ezért kérjük, időben vásárolják meg belépőjüket!

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.