Színházi előadások

VITÉZ-VADNAI: MESEAUTÓ
2013. december 16. hétfő 19:00

DECEMBER 16. HÉTFŐ 19.00
VITÉZ MIKLÓS-VADNAI LÁSZLÓ: MESEAUTÓ
Zenés vígjáték két részben
A Kecskeméti Katona József Színház előadása

Szűcs János, vezérigazgató: KISS ZOLTÁN
Halmos Aladár, irattárvezető: VIDA PÉTER
Kerekes Anna, Szűcs titkárnője: CSOMBOR TERÉZ
Kovács Vera, banki alkalmazott: TROKÁN NÓRA
Márkus Sára, banki alkalmazott: MAGYAR ÉVA
Péterffy Tamás, autószalon-tulajdonos: SZOKOLAI PÉTER
Kovács Sándor: KISS JENŐ
Anya, Kovács felesége: RÉTI ERIKA
Pista,a gyerek: FAZAKAS BENDEGÚZ
Szereplők: CZEGLÉDI ÁKOS, PUSKÁS GYULA, OLASZ CSABA FERENC, KISS ESZTER, FEJES SZANDRA, SIRKÓ ANNA
Zenekar: Látó Richárd, Bognár Brigitta, Basa István

Rendező: BENEDEK MIKLÓS
Díszlettervező: DÉVÉNYI RITA
Jelmeztervező: DÉVÉNYI RITA
Zeneszerző: MÁRKUS ALFRÉD
Zenei vezető: KÁROLY KATI
Koreográfus: SZABÓ ANDREA
Ügyelő: BERKI ZOLTÁN
Súgó: PATYI SZILVIA
Rendezőasszisztens: FRIGYESI TÜNDE

„Ez a Szűcs az nem az a Szűcs, vagyis az ő Szűcsük, de nem a mi Szűcsünk”… a mi Szűcsünk ugyanis bankigazgató, vezér és nőcsábász; az ő Szűcsük viszont Tóth, szegény és sofőr. A két személy persze ugyanaz a János – aki szereti Kovács Verát, ezért álruhába bújik (mint a mesékben), hogy kiderítse, Vera őt szeretné-e vagy a pénzét. Így aztán Vera kap egy autót, mint tízezredik vásárló, és kap hozzá egy sofőrt is, akivel fuvarozási vállalatot alapíthat. Bizony, ő a Szűcs. Meg persze az is a Szűcs, aki közben felemeli Vera fizetését, elindítva a pletykát. Vera viszont még soha az életben nem látta Szűcsöt.
Bonyolultan hangzik? Halmos Aladár, a kisfőnök legalábbis belebonyolódik. Ő csak Annát, a titkárnőt szereti, vagyis szeretné, ha Anna meg nem a „vezérbe” lenne belebolondulva. Ezért aztán Halmosnak Szűcsöt kell figyelni, Szűcs meg Verát figyeli, Vera meg nem figyel eléggé. Minden összekuszálódik, még annál is jobban, mint azt bárki el tudná képzelni…
Gaál Béla 1934-ben forgatta nagysikerű filmjét, amely a magyar filmvígjátékok virágkorának egyik első alkotása, a műfaj úttörője volt. A film alapján készült színpadi változatban a szereplők sokszor fakadnak dalra, ezzel kicsit egyénítve, más keretek közé helyezve az eredeti történetet, amelynek Kecskeméten különleges apropója van. Március végén gördült ki ugyanis az első Mercedes a város gyárából, amelyet nevezhetünk csodaautónak is, vagy még inkább: Meseautónak.
A szerelmeseket Kiss Zoltán és Trokán Nóra, Anna kisasszonyt Csombor Teréz alakítja. Kabos Gyula híres szerepét, Halmos Aladárt ezúttal Vida Péter személyesíti meg. Az előadás rendezője a műfaj nagy ismerője, Benedek Miklós.

A betétdalok zenéjét szerezték: Al Johnson, Hajdu Imre, Kátay László, Majorossy Aladár, Márkus Alfréd, és Szirmai Albert.

A dalszövegeket írták: Békeffi István, Harmath Imre, Martos Ferenc, Rákosi János, Szécsén Mihály, Weiner István és Zágon István.

Vissza
Információ

Belépő: 2600 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, 
elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.