PLICCS-PLACCS TÁBOR
2022. július 28. csütörtök 09:00

PLICCS-PLACCS TÁBOR
JÚLIUS 25-29. NAPONTA 9.00-13.00 ÓRÁIG 4-7 éveseknek

Hagyjunk nyomot a papíron! – tenyérrel, ujjal, lábbal, ecsettel, dugóval, szivaccsal, fogkefével… A táborban sokféle festőeszközt és technikát kipróbálunk, nyomdázunk, mázolunk, fröcskölünk, pöttyözünk, de előkerül a gyurma, a színes papír, az olló és a ragasztó is. Közben együtt játszunk, bábozunk, mesélünk, énekelünk, és a játszótérre is kimegyünk.

Tematika:
A napi foglalkozások kerettörténetbe illeszkednek: Harcsabajusz kapitány (mese diafilmen) kalandjait gondoljuk tovább. A hajóskapitánnyal kalandozunk vízen és szárazföldön a Föld különböző pontjain, megismerünk távoli tájakat, egzotikus növényeket, állatokat. Minden nap más és más művészeti technikát alkalmazunk élményeink megjelenítésére.
A foglalkozások illusztrált témafelvetéssel (diavetítés, laptopos vetítés, bábozás, képeskönyv) indulnak, ehhez kapcsolódnak a kreatív feladatok, melyek során közös és egyéni munka váltják egymást.
Alkalmazott technikák:  Vízfestés, temperafestés (fröcskölés, golyófestés, fóliás technikák, vattafestés stb.), vágás, ragasztás, dekupázs, kollázs, szórás, gyurma és különféle vegyestechnikák.
A tábor végén kiállítást rendezünk a szülők, ismerősök számára, ezt követően a táborban készült alkotások hazavihetők.

Napirend:
9.00-9.30 Érkezés, gyermekek átvétele (egyéni igények, tudnivalók megbeszélése a szülőkkel, szabad játék)
9.30-10.30 Irányított foglalkozás. A foglalkozások illusztrált témafelvetéssel (diavetítés, laptopos vetítés, bábozás, képeskönyv) indulnak.
10.30-11.00 Pakolás, kézmosás, tízórai
11.00-12.00 Játszótér, szabadtéri játék
12.00-13.00 A délelőtti foglalkozáshoz kapcsolódó kiegészítő kézműves tevékenység, szabad játék, gyermekek átadása (visszajelzés a szülőknek gyermekükről)

Vissza
Információ

Táborvezető: Bene Júlia rajztanár (06 70 317-5199, pliccsplaccs@gmail.com)

Részvételi díj: 20 000 Ft + 5000 Ft anyagköltség

A részvételi díj étkezést nem tartalmaz, otthonról hoznak tízórait, innivalót a gyerekek.