Marczi Placc

MAGBÖRZE
2024. március 09. szombat 11:00

MÁRCIUS 9. SZOMBAT 11.00-13.00
MAGBÖRZE 
A Magház Egyesülettel

Ha kiskertet vagy balkonkertet ápolsz, akkor várunk sok szeretettel a Magház Egyesület magbörzéjén! Hozd el saját szaporítású magjaidat, amelyeket szabadon elcsereberélhetsz más kertészekkel. Akkor se csüggedj, ha még nincsenek saját magjaid, a Magház fajtagyűjteményéből mindenkinek jut pár csomag különlegesség!

11.30-13.00 között maglabda készítésre várjuk a gyerekeket is szeretettel. Agyagból, földből és virágmagokból lehet majd golyókat gyúrni, amiből megfelelő gondoskodás mellett csodaszép virágok nőnek a melegebb idő beálltával.

A Magház Közösségi Hálózat a Mezőgazdasági Sokféleségért 2012-ben jött létre azzal a céllal, hogy tegyen az agrobiodiverzitás megőrzéséért. A Magház elsődleges küldetésének tekinti azon szervezetek és magánszemélyek összekapcsolását, akik a kultúrnövények sokféleségének megőrzésén és bővítésén munkálkodnak a Kárpát-medencében. Egyik fő célunk, helyi közösségek (hubok) létrehozása, ezáltal elősegítve változatos fajták megőrzését és beépülését a helyi mezőgazdasági, társadalmi és kulturális környezetbe. Közösségi maghálózatunk tagjai helyi, közösségi tudásközpontként és magbankként is működnek, így bárki csatlakozhat helyben egy működő közösséghez. A hubok gyűjtik, termesztik, felszaporítják és fajtafenntartás céljából megőrzik a régi és új szabadon termeszthető fajtákat. A fajták megosztásával és oktatással támogatjuk a kistermelőket is, a fajták megtalálásában és felkutatásában, akik a hagyományos és különleges növények piacra jutásáért, megbecsüléséért is dolgoznak.

A magbörze házirendjéről a Magház Egyesület honlapján (www.maghaz.hu) lehet tájékozódni.

Vissza
Információ

A belépés díjtalan.