Marczi Placc

KARÁCSONYI WORKSHOPOK - LINÓMETSZŐ MŰHELY
2023. december 10. vasárnap 14:00

KARÁCSONYI WORKSHOPOK

Gyere, és próbáld ki milyen, ha az idei karácsonyfadíszeidet, ajándékaidat saját kezűleg készíted el! Barátságos műtermi miliőben, nyomatok, festékek, profi illusztrátorok és finom tea társaságában alkothatsz, minden hétvégén más-más tematikában. Jöhetsz a gyerekeiddel, pároddal, barátokkal, vagy lehet ez egy elmélyült énidő.

DECEMBER 10. VASÁRNAP
LINÓMETSZŐ MŰHELY
karácsonyfadísz és ajándékkísérő készítés

14.00-16.30 családi (szülő-gyerek, 8 éves kortól ajánlott)
18.00-20.30 "felnőtt" (12 éves kortól bárki számára)  

Ebben a műhelyben karácsonyfadíszeket és ajándékkísérőket készítünk linómetszéssel, illetve ennek egy könnyített változatával.
A folyamat során mesékből és mintákból inspirálódunk, majd rajzolunk, megtervezzük saját mintáinkat. Ezek alapján elkészítjük a nyomódúcokat, és kézzel, vagy Patkós Laci grafikai présén lenyomtatjuk őket. A dúcokat hazavihetitek, és otthon nyomdaként számtalanszor újra használhatjátok. A folyamatot átélni is egy csoda, de a végeredmény bárkit lenyűgöz!
Az elkészült művek díszíthetik az ablakainkat, a karácsonyfát, vagy a hátulján felirattal kísérhetik az ajándékainkat. A nyomódúccal akár saját csomagolópapírt is mintázhatunk. De lehet maga az ajándék egy 10 darabos karácsonyfadísz-szett valakinek!

Ami lesz: a tervezéshez és a kivitelezéshez szükséges eszközök /egy csésze tea, vagy kettő/

Amit hozz magaddal:
- ötletek és elképzelések
- védőruházat (kötény, nagy férfiing, stb., amit a ruhád tetejére vehetsz)
- ha van saját ollód, ami jól vág és hegyes

Az anyagok, amikkel dolgozunk: fotókarton, pausz, színes selyempapírok, tus, festék. A műhely során versekből, mesékből inspirálódunk, aztán tervezünk, és festünk, vágunk, ragasztunk.

Foglalkozásvezető: Simonyi Cecilia 

Vissza
Információ

Jelentkezés: Simonyi Cecilia (06 30 418-5446, www.ceciliasimonyi.com)

Részvételi díj: 15 000 Ft (12 éves kortól), 10 000 Ft (8-12 éveseknek)

Egy műhely árában 3 nyomódúc elkészítése, és dúconként 5 db préssel, vagy 10 db kézzel nyomtatott dísz foglaltatik benne.