Marczi Placc

FÜLEKY TOKAJ BORKÓSTOLÓ
2023. december 07. csütörtök 18:00

DECEMBER 7. CSÜTÖRTÖK 18.00
FÜLEKY TOKAJ BORKÓSTOLÓ
Karácsonyi borvásárral és ünnepi ételjavaslatokkal 

A Füleky Tokaj pincészet karácsonyi kóstolóján száraz, késői szüretelésű és aszú boraikat mutatják be a pincészet tulajdonosai, borásza és birtokigazgatója. Mindannyian megosztják kedvenc, hétköznapokon és ünnepi alkalmakkor is jól bevált bor-étel párosítási javaslatukat. 

A Füleky a Tokaji borvidék déli részén tizenegy különböző történelmi dűlőben műveli szőlőit Tokaj, Mád, Tarcal, Bodrogkeresztúr és Szegi településeken. Nagyrészt külföldi piacokon értékesítik boraikat, több Michelin-csillagos étteremben ajánlanak Fülekyt Hollandiában, Franciaországban és Angliában.

A bodrogkeresztúri Füleky pincészet egy kézműves tokaji birtok a Tokaj-hegy lábánál közel a Bodrog partjához. Bodrogkeresztúr nem csak kiváló tokaji borairól nevezetes, hanem arról is, hogy a fehér gólyák kedvelt fészkelőhelye. Egyik bormárkájukat egy létező helyi gólyáról, Fülöpről nevezték el. A bor értékesítésének bevételéből a környék gólyafészkeinek karbantartását, gólyafészek állványok készítését és madárvédő elektromos szigetelések felhelyezését támogatják.

KARÁCSONYI BORVÁLOGATÁS:
Füleky Tokaji Muskotály 2022
Fülöp Late Harvest 2018/19
Füleky Tokaji Furmint Mestervölgy-dűlő, Tarcal
Füleky Tokaji Hárslevelű Úrágya-dűlő, Mád
Füleky Tokaji Szamorodni Veresek-dűlő, Mád
Füleky Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013

Vissza
Információ

Belépő: 6500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.