MARCZI MŰHELY
A Műhely célja, hogy segítséget nyújtson osztályfőnököknek, tanároknak az iskolai keretek közül kilépve feldolgozni a tantárgyakhoz kapcsolódó anyagot vagy az osztályfőnöki órák erkölcsi, etikai kérdéseit. A foglalkozások során a diákok képzett, gyakorlott drámatanárok segítségével járják körül az adott témát játékos, változatos formában. Tantárgyi kapcsolódások: magyar, természetismeret, társadalomismeret, vizuális nevelés. A Műhelyt vezető pedagógusok hangsúlyt fektetnek az alapkompetenciák, önkifejezés, önértékelés fejlesztésére. Foglalkozásaink rugalmasan alakíthatóak az osztály képességeihez, egyéni igényekhez.

Részvételi díj: 1200 Ft/fő

További információ, időpont egyeztetés: Bikkes Ágnes (06 20 486-8903, bikkes.agi@marczi.hu)

CSODALÉNYEK 1–2. osztályosoknak
A foglalkozás során különös, képzelt alakok világába utazhatnak a gyerekek, ahol kalandos játékok és furcsa képzőművészeti alkotások várnak rájuk, majd fantáziájuk segítségével megalkothatják saját lényeiket. Az izgalmas vizuális kalandozásban a Csipesz Alkotóműhely pedagógusai lesznek a segítőik.

KINCSKERESŐ 3–5. osztályosoknak
A magyar népi kultúra világában kalandozunk olyan módon, hogy a gyerekek élményszerűen találjanak rá a benne rejlő értékekre. Megismerkedünk azzal, hogyan nőttek fel a falusi gyerekek régen, és miként nevelődtek a munkába, hogyan teltek a hétköznapok és az ünnepek. Régi motívumok felhasználásával alkotunk saját kincseket.
Foglalkozásvezetők: Bauer Eszter néprajzkutató és Hevesi Andrea vizuális nevelés tanár