Előadás, beszélgetés

BAGDY EMŐKE ELŐADÁSA
2019. február 11. hétfő 18:00

FEBRUÁR 11. HÉTFŐ 18.00
PROF. DR. BAGDY EMŐKE ELŐADÁSA
PÁRKAPCSOLAT ÉS CSALÁDI ÉLET: HADSZÍNTÉR VAGY BÉKESZIGET

Mindannyian boldogságra vágyó emberek vagyunk. Képzeld, emberek ezreit kérdezték már meg, mi az, ami igazán boldoggá teszi őket, mikor voltak igazán boldogok életükben. Szinte mindenki így válaszolt: meghitt pillanatok, együttlét azzal, akit szeretek, azzal, aki engem szeret. Az emberi kapcsolatok alapja, bölcsője a párkapcsolat, ennek ősi alapmintája az édesanyánkkal való boldog duálunió, amit a tudatos memória nem őriz meg, akkor kerül felszínre ismét és erősödik meg, akkor éljük át újra, amikor az, akit szeretsz, átöleled és eggyé váltok. Együttlét, összetartozás, amit ketté az Isten sem szakíthat! Ezt a párkapcsolatot kívánom Neked. Kérlek, dolgozz érte, dolgozzunk érte mindketten, férfi és nő, és ez az együtt fáradozás az, ami végül célhoz vezet. Nincs tökéletes kapcsolat, csak meg-megújuló és ezen kell úgy dolgoznunk, hogy a konfliktusokon is átsegítsük egymást. Ezt kívánom neked tiszta szívemből!  /Bagdy Emőke/

Felkészülés a párkapcsolatra – lelki érettség, közös értékrend
A párkapcsolat létezési szükségszerűség.
Az együttélés életfolyamat – ALKOTÁS
„Közös fejlődés” – közös ÉLETMŰ
A kapcsolati kultúra és kapcsolati erőtér életminőség-meghatározó.

Hogyan válunk érett, párkapcsolatra alkalmas felnőtt lényekké és vajon mi az, ami lehetővé teszi, hogy ne lépjünk mindig újra ugyanabba a folyóba? Hogyan kerüljük el, hogy egy újabb házasságban, vagy párkapcsolatban boldogságot reméltél, aztán pár év alatt kiderül, hogy ugyanabba a csapdába kerültél? Hogyan készülj fel egy érett és egy felelősségvállaló párkapcsolatra? Milyen játékokba, játszmákba merülünk bele sokszor akaratunk ellenére is, s mit tehetünk, amikor már benne vagyunk a párkapcsolatban?
Lelki erő és megküzdési bátorság nélkül nincs készen kapott boldogság.
A boldogság átélhető és fokozható, ha tudunk szeretni valakit, ha fontosak vagyunk valaki számára, ha szükség van ránk, ha megerősítjük magunkban a hit, remény, szeretet képességét.

Vissza
Információ

AZ ELŐADÁSRA MINDEN JEGY ELKELT!

BAGDY EMŐKE KÖVETKEZŐ ELŐADÁSÁRA MÁR KAPHATÓK BELÉPŐK:

DERŰ, HUMOR, VICC, NEVETÉS ÉS NEVETTETÉS PSZICHOLÓGIÁJA