Előadás, beszélgetés

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK
2019. február 28. csütörtök 18:30

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

FEBRUÁR 28. CSÜTÖRTÖK 18.30
JERUZSÁLEM ELESTE: FOGSÁG ÉS TÚLÉLÉS AZ ÚJBABILONI BIRODALOMBAN
Mi vezetett a Babiloni fogsághoz? Miért kellett elhurcolni egész közösségeket? Hova tűnt korábban Izrael elveszett tíz törzse?  Mi lett Jeruzsálemmel a fogság alatt? Hogyan élhettek túl deportált közösségek egy keleti birodalomban? Milyen nyomott hagyott a fogság az Ószövetségen és az ókori zsidóság történeti emlékezetén? Az előadás az ókori egyistenhit korai kialakulásának társadalmi körülményeit igyekszik bemutatni.

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.