Előadás, beszélgetés

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK
2018. október 04. csütörtök 18:30

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

OKTÓBER 4. CSÜTÖRTÖK 18.30
A PIRAMISOK TITKAI – ISTENEK, PIRAMISÉPÍTŐK ÉS ÓKORI TRAUMÁK NYOMÁBAN
Mindenki szereti a piramisokat. De miért olyan misztikusak számunkra? Valóban rejtélyes módon építették? Rabszolgák ezrei lelték halálukat egyetlen isten vagy ember kedvéért? Mire szolgált egy ilyen épület? El lehet-e benne tévedni? Milyen kincsekkel volt tele? E kérdések foglalkoztatják a legtöbb európai olvasót már a reneszánsz óta, de vannak új kérdések is: Miért nem építettek többet? Miért hagyták abba? Vannak még máshol is feltáratlan piramisok? Hogyan omlott össze ez a világ, ha ilyen csodákra volt képes? Az előadásból megismerhetjük a piramisok árnyékában élők Egyiptomát is.

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.