Előadás, beszélgetés

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK
2018. november 15. csütörtök 18:30

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

NOVEMBER 15. CSÜTÖRTÖK 18.30
A FEKETE HALÁL ÉS TÚLÉLŐI – EGY TRAUMA KULTÚRÁJA
Honnan ered a híres „fekete halál”, és pontosan milyen betegséget is értettek alatta? Honnan került Európába, és máshol is pusztított-e korábban? Hányan haltak meg, és kik élhették túl? Magától csengett le, vagy sikerült-e bármikor is megfékezni? Hogyan reagáltak rá az emberek, és mennyire változott meg hatására a viselkedés, a vallás, vagy akár a művészet? Kik voltak a bűnösök, akik okozták, és miért tért vissza többször is? Az előadás a történelem egyik legnagyobb katasztrófájának ered a nyomába.

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.