Előadás, beszélgetés

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK
2018. december 13. csütörtök 18:30

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

DECEMBER 13. CSÜTÖRTÖK 18.30
JÉZUS ÉS A MÁGUSOK – AZ EVANGÉLIUM KELETI ÁRNYÉKAI
Kik azok a "három királyok", és miért látogatták meg Jézust? Miért hivatkoznak rájuk mágusokként, és honnan jöttek? Valóban ismerjük-e a neveiket, és hogyan lettek hárman? Miért volt ismerős Jézus alakja és története az ókori hívőknek, és hogy lett belőle vallás? Milyen versenytársai voltak a korai kereszténységnek és milyen akkori kultuszok titkait ismerhetjük meg ma? Miért jelenik meg Jézus is mágusként, és mennyit vehetünk komolyan az újonnan terjedő átértelmezésekből? Az előadás a karácsony főszereplőinek történetiségét eleveníti fel. 

 

 

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.