Képzések

KREATÍV ÍRÁS
2018. április 09. hétfő 19:00

KREATÍV ÍRÁS
MINDEN HÉTFŐN 19.00-22.00

Vezeti: Lackfi János József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő

Szeretettel várunk mindenkit közösségi kalandozásra egy magányos mesterség útvesztőiben, Nicolas Ancion, Bartis Attila, Shelly Berman, Anton Pavlovics Csehov, Fehér Béla, Jon Fosse, Gerlóczy Márton, Hollósvölgyi Iván, Horváth László Imre, Molnár Vilmos, Borisz Minkov, Sławomir Mrożek, Németh Zoltán, Szlukovényi Katalin És Wysława Szymborska művei alapján.

„… Csak írnak mindenféle érdekességet és ökörséget és jóságot és fájdalmasságot, oldott, jó hangulatban, a közösség örömében, és ez legalább annyira izgalmas.” /Lackfi János/

ÁPRILIS 9. KONCENTRIKUS KÖRÖK 
Gyerekkorban mindannyiunk élete zónákra van osztva. Rémisztő és izgalmas kérdés, hogy hányadik szomszédig tart az ismerős világ, hol kezdődik az ismeretlen, a veszélyes, a beláthatatlan. Ahogy felnövünk, ezek a zónák tágulnak, módosulnak, ám igazából ekkor is kirajzolható napjaink hőtérképe, ijedelmek és örömök földrajza, melynek kiemelt pontjai történetekkel vannak megjelölve.

ÁPRILIS 16. 
HALÁLSZELIDÍTÉS 
De halálvadításnak is nevezhetjük. Ott a halál, ez a halálronda, mérges fekete kutya, és csak egyre ugat a kerítés mögött, amely ki tudja, mikor dől ki tövestül. Addig viszont fricskázhatjuk, bosszanthatjuk, csúfolhatjuk, s ha bátrak vagyunk, még etethetjük, vakargathatjuk is büdös dögét. Mindenesetre jobb, ha megbarátkozunk vele, főképp mert íróembernek legnagyobb, országos cimborája, haláli komája, ősrégi beszállítója az öreg! Gondoljunk csak bele, mi maradna a legnagyobb irodalmi művekből, ha kivonnánk belőlük a halált...

ÁPRILIS 23. HELYIÉRDEKŰ ÉLET ÉS TUDOMÁNY 
A helyi identitás építőkövei színigaz legendák, eredetmítoszok, nevezetes fákhoz, barlangokhoz és kiugró kövekhez kapcsolódó, impozáns történetek. Szikár remeték, hörgő törökök és tatárok, megmentett leányok, kővé vált tallérok, vízbefúlt kecskenyájak sorjáznak reálisan és álomszerűen. Időnként a valóság rászigorodik a mendemondákra, aztán egy áttivornyázott éjszakán tudomány és mese szépen összeölelkeznek, részeg csókokat váltanak, és attól fogva elválaszthatatlan jóbarátok lesznek.

MÁJUS 7. FALAT MÁGIKUS REALIZMZUS 
Mik az összetevői ennek a Márquez nyomán oly nagy hírnévre szert tett stílusnak? Próbáljuk a maga nyers, heroikus, életvidám és melankolikus bonyolultságában megragadni az életet, mint a nagy dél-amerikaiak. Túlozzunk, hiszen odaát más a lépték, a hegyek az egekig nyúlnak, az esők özönvizet hoznak, a dagály mindent elsöpör. És persze adjunk hozzá pár csepp nyugtalanító természetfelettit. Akad még egy-két további trükk, hajrá!

MÁJUS 14. AZ ELSZABADULT AGY 
Kalickába zárjuk a valót, de minduntalan elszabadul. A többképernyős vágópulton lélekszakadva ugrándoznak lehetséges és igazi életeink. Igazibb-e az unott való a százszor felidézett fiktív jeleneteknél? Valós szerelmeinkkel töltöttünk több időt vagy a vágyottakkal? Valós csatározássokkal vagy képzelt, frappáns visszavágásokkal? Hol találunk magunkra a tudat nevezetű labirintusban?

Vissza
Információ

Részvételi díj:

-  régi tagoknak: 2500 Ft/ alkalom

-  új jelentkezőknek: 3000 Ft/ alkalom

Jelentkezés, információ: Sipos Ildikó (06 1 212-2820; 06 30 439-1070)