Képzések

KREATÍV ÍRÁS
2017. november 06. hétfő 19:00

KREATÍV ÍRÁS
MINDEN HÉTFŐN 19.00-22.00

Vezeti: Lackfi János József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő

ÓDON FITNESZ, KISVÁROSI RETTEGÉS, KÖZNAPI VILÁGVÉGÉK
Szüless marslakónak, és vívd meg a francia forradalmat! Légy te az első elefántgyilkos hangya! Légy zabigyerekből trónkövetelő! Sminkelj egy robogó katamarán fedélzetén, és közben néha lőj agyon egy-egy kalózt! Ez a kaland, nem a porított teveürülék! Szóval akinek kedve van velünk barangolni saját tudata és az írás útvesztőiben (útnyerőiben?), azt szeretettel várjuk!

A 2017 őszi félévében CSERNA-SZABÓ ANDRÁS, Pentti Holappa, Krúdy Gyula, Abdellatif Laâbi, MAGYARI ANDREA, Jean-Luc Outers, Örkény István, RON PADGETT, Petri György, Szakács Eszter prózái és prózaversei kalauzolnak bennünket.

NOVEMBER 6. MISZTIKUS KISVÁROS 
Hogyan köszönt be a misztikum egy kisvárosba, mely földhözragadtabb nem is lehetne? Hát tenyeres-talpasan. Bicebóca kísértetek, fogfájós vérfarkas, részeges vámpír, pecázó zombi. Itt minden lehetséges, mert a köznapok jó kis kocsmai ritmusában simán elférnek a látomások, a világméretű összeesküvések és a természetfeletti jelenések. Itt mindenki médium, a postás, a gázos, a kőműves, a jegyző meg a csaposlány is. Ugye viszket már az írótollak hegye? (Vagy a laptop-billentyúzet...)

NOVEMBER 13. ÁNTIK NAPIHÍREK 
A régi fényképek lehelete mindig lenyűgöző. Talán az a legvonzóbb bennük, hogy őseinket, akiket mindig csak jeles eseményekhez, aláírt függetlenségi nyilatkozatokhoz, kitört háborúkhoz, megkötött békékhez, átrepült óceánokhoz kötünk, nos, ezeket a fennkölt embereket pipázás, biciklizés, vásárlás, lómustrálás közben láthatjuk. Vagyis az időben rajtakapva, tetten érve, egészen köznapi foglalatosságok közepette. De vajon miféle hírek hozhatták őket lázba? És vajon mi kell hozzá, hogy időutazóként magunk is hasonlókat gyárthassunk?

NOVEMBER 20. HIVATALI HALÁLOZÁSOK
Mi van, ha a halálnak nincs is látványos koreográfiája, egyszerűen csak ragály, amely terjed, és mindenkit utolér a hivatalban? Mi lenne, ha rejtélyes módon pécézné ki áldozatait, és hirtelen csapna le rájuk, mégpedig a legképtelenebb és leggroteszkebb módozatokon? Mi lenne, ha mindenkinek lenne saját halála? Olyan, ami csak rá jellemző, nem eldobható, nem kölcsönözhető. Egy biztos, jó kis írói gyakorlat lenne.

NOVEMBER 27. KÖZNAPI VILÁGVÉGÉK
Rengeteg világvége-filmből láttunk már legalábbis részleteket. Mindannyiunk agyába beleégtek a rettentőárvizes, megnyílóaszfaltos-feltörőlávás, hurrikános-hídleszakadós, üldözős-démoniállatos, vérszomjas-újraklónozott-őslényes, lézersugárral-öldöklő-földönkívülis, bennünklakó-alienes, vérünkszívó-vámpíros képsorok. No de mi van, ha a halál angyala egyszerűen adóellenőrnek öltözik? Vagy munkaszünetben húsz deka párizsit vesz a boltban? Hozzunk létre egészen banális kis világvégéket!

Vissza
Információ

Részvételi díj:

-  régi tagoknak: 2500 Ft/ alkalom

-  új jelentkezőknek: 3000 Ft/ alkalom

Jelentkezés, információ: Sipos Ildikó (06 1 212-2820; 06 30 439-1070)