SziaMarczi!

FARSANGI ÁLLATI ZENÉS ABC
2018. február 03. szombat 11:00

FEBRUÁR 3. SZOMBAT 11.00
FARSANGI ÁLLATI ZENÉS ABC
Bíró Eszter családi koncertje gyerekeknek és felnőtteknek  

Bíró Eszter énekesnő, színésznő, aki eddig színházi – és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló Állati Zenés ABC című képeskönyvet, ehhez tartozó lemezt és színpadi produkciót készített. Az Állati Zenés ABC 2014-ben az év hazai gyermekalbuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott. 2013 őszétől több általános iskola első osztályában használják a könyvet és a lemezt a tananyag alternatív kiegészítéseként.  

Halász Judit ajánlója: 
“A gyerekek igényét minél magasabbra emelni, és úgy nevelni őket, hogy vágyaik megvalósításához képesek legyenek megteremteni a feltételeket, rendkívül fontos szülőnek és pedagógusnak egyaránt. A zene világának megismerése nem utolsó feladat, mert nagyon befolyásolja – többek között – a gyerekek érzelmi fejlődését. Ezek a dalok utazásra hívnak a színvonalas zene világába. Az ábécé mellett nagyszerű muzsikusok különös hangszereivel is megismerkedhetnek a gyerekek. Ráadásul Bíró Eszter szép hangján és barátságos, közvetlen előadásában. Szívesen ajánlom mindenkinek.”   

Az énekesnőnek, aki 2015-ben Story Érték Díjat vehetett át, mint az év énekesnője két saját gyermeke adta az ihletet, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal, ugyanakkor a szülőknek is színvonalas szórakozást nyújthasson. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái, a zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina- és aranylemezes Födő Sándor “Fodo” írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is.   Eszter mellett a színpadon olyan kiváló zenészek szerepelnek, mint maga a zeneszerző, Födő Sándor “Fodo” és Hámori Máté. Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a harmonikától, melodiontól, gitártól egészen a különböző nemzetiségű – például afrikai, arab, spanyol és latin amerikai – ütőhangszerekig. Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával, egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!  

Bíró Eszter - gyerekdalok

Közreműködik: Födő Sándor "Fodo" - harmonika, ütőhangszerek Hámori Máté – gitárok, ukulele, ütőhangszerek

A program a NKA támogatásával valósul meg.

Vissza
Információ

Az előadás előtt 10.00-11.00 óráig farsangi arcfestés.

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 1600 Ft

 

Elővételben: 1300 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.