Zenei programok

LÁSZLÓ ATTILA feat BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA
2016. október 28. péntek 19:00

OKTÓBER 28. PÉNTEK 19.00
LÁSZLÓ ATTILA feat BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA és vendégei
lemezbemutató koncert

László Attila gitáros, zeneszerző legújabb albumát a Budapest Jazz Orchestrával rögzítette, akik zenei tudása a leginkább igazodik László Attila zenei igényességéhez. A koncerten elhangzó dalok mindegyike big band-re hangszerelt kompozíció.

László Attila a BME építészmérnöki karának, majd a Bartók Béla Konzervatórium Jazz Tanszakának elvégzése után élvonalbeli hazai jazz együttesekben játszott. 1975-ben alapította meg a saját jazz zenekarát a „Kaszakő” együttest, melynek eredeti hangzású zenéjét 1983-ban az Édenkert című lemezen rögzítették. 1985-ben Tony Lakatossal alakította meg a „Things” nevű formációt, mely hét éven keresztül működött. Pályafutása során olyan világhírű jazz zenészekkel muzsikált együtt, mint Randy Brecker, Anthony Jackson, James Moody, Tommy Campbell, David Friedman, Gary Willis, Hiram Bullock, Billy Cobham, Miroslav Vitous, Peter Erskine, Bob Mintzer, IlaiyaRaaja, Jimmy Haslip, Russell Ferrante, Patti Austin.

1987 óta tanít a jazztanszéken, jelenleg is a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, az iskola big bandjének vezetője. Az általa tanított növendékekből kerül ki a két professzionális hazai jazz big band, a Budapest Jazz Orchestra és a Modern Art Orchestra tagjainak nagy része.

Díjak, tisztségek:

• 1999-ben Szabó Gábor Jazz Életmű díj (Magyar Jazz Szövetség)

• 1999-ben megválasztották a Magyar Jazz Szövetség elnökévé, ezt a tisztséget 2005-ig töltötte be

• 2000-ben Weiner Leó zenepedagógiai díj (MAOE) • 2001-2009 között a Magyar Zenei Tanács elnökségi tagja

• 2003-ban Liszt Ferenc-díj • 2010-ben a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze díj

• 2010-ben Gramofon Jazz díj • 2015-ben Gonda János zenepedagógiai díj (Magyar Jazz Szövetség) 

Vissza
Információ

Belépő: 2900 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.