Koncertek

KALÁKA - PETRUSKA
2017. április 29. szombat 19:00

ÁPRILIS 29. SZOMBAT 19.00
KALÁKA

Akusztikus koncert felnőtteknek

Vendég: PETRUSKA

A fiatal dalszerző-énekes rengeteg hatásból táplálkozik, gondolatgazdag szerzeményeibe épp olyan könnyedén építi be a hatvanas évek angolszász folk-rock stílusjegyeit, mint a magyar népzenei elemeket. A Kalákával együtt és szólóban is hallhatjuk őt az este során.

Szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával Petruska meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.

2014-ben jelent meg első, Metropolita című nagylemeze. A koncertalbum a 4-es metró megállói mentén haladva sajátos képet fest a XXI. századi Budapestről, és a benne élő 20-as, 30-as éveiben járó generációról. A Szent Gellért tér című dalhoz készült videó döntős helyezést ért el az I. Magyar Klipszemlén ‘Legjobb rendezés’ kategóriában, valamint az Index.hu 2014-es Top 10-es listájára is felkerült.

2016 tavaszán jelent meg Petruska második nagylemeze. A Kapunyitó című albumot a szerző 30. születésnapja és saját generációjának kihívásai inspirálták. A kiadványt beharangozó Nyár (Most vidám igazán) című dalt a Petőfi Rádió rotációban játszotta, a Trouble in My Mind pedig a legjobb négy szám között szerepelt A Dal 2016 című tv-műsor döntőjében, ahol Petruska A Dal Felfedezettje díjat is megkapta.

www.petruskaandras.hu

www.facebook.com/andrispetruska

BECZE GÁBOR, GRYLLUS DÁNIEL, GRYLLUS VILMOS, RADVÁNYI BALÁZS, 

Vissza
Információ

Belépő: 1200 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.