Színházi előadások

KILÁTÓ
2018. március 27. kedd 19:30

MÁRCIUS 27. KEDD 19.30
KILÁTÓ
a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Marczibányi Téri Művelődési Központ koprodukcióban készült, felnőtteknek szóló részvételi színházi előadása

Egy apa és két felnőtt gyereke még mindig egy háztartásban élnek, és közös családi vállalkozásban is dolgoznak: fölöslegessé vált tárgyakat, élményeket és emlékeket árulnak. Váratlanul betoppan a harmadik testvér is.  
A Somogyi család nyílt garázsvásárra invitál, melyben a néző is résztvevő.

Hozzon magával egy tárgyat, amitől meg szeretne szabadulni (a gyufásdoboztól a tollpihén át a plüsskenguruig bármit), és nézze meg, hogyan kap új életet az előadásban!

Az este folyamán résztvevőinkkel közösen azt kutatjuk, mitől és hogyan változik az otthonhoz és a családhoz való viszonyunk. Valóban ismerjük egymást? Mihez kötődik az otthonosságérzés? Mit jelent otthon érezni magam valahol? Mi történik, ha ez veszélybe kerül?
Egy előadás a ragaszkodásról és elengedésről.

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Kelet-Közép-Európa első színházi nevelési társulata. Küldetésünk olyan előadások megvalósítása, amelyek interaktív módon, a drámapedagógia eszköztárát is használva vetnek fel társadalmi és erkölcsi kérdéseket, melyek életkortól függetlenül mindenki számára érdekesek. 

A rendező, Székely Rozália a Kaposvári Egyetemen végzett színész szakon. Ezt követően a Szputnyik Hajózási Társaság tagja volt. Nyolc éves kora óta tagja a Szentkirályi Színházi Műhelynek. Jelenleg a Jurányi Produkciós Inkubátorház Titánium mentorprogramjában vesz részt rendezőként.

Szereplők:
Somogyi Ferenc: Spilák Lajos m.v. 
Somogyi Dóra: Jobbágy Kata
Somogyi Bence: Szalai Ádám
Somogyi Máté: Farkas Atilla 

A szövegkönyvet a színészek improvizációi alapján készítette: Farkas-Sára Eszter, Boronkay Soma, Székely Rozi 

Rendező: Székely Rozi
Dramaturg: Boronkay Soma
Látványtervező: Jeli Sára Luca
Rendezőasszisztens: Füsi Anna
Konzulens: Hajós Zsuzsa
Köszönet: Bodor Panna e.h. 

Az előadás létrejöttét támogatta a Nemzeti Kulturális Alap 

Vissza
Információ

Az előadás időtartama kb. 120 perc szünet nélkül.

Belépő: 1500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.