KERÁMIA TÁBOR
2019. július 08. hétfő 09:00

KERÁMIA TÁBOR, AVAGY KÉPZELT ÉS VALÓS DOLGAINK AGYAGBÓL
7-14 éveseknek
JÚLIUS 8–12. NAPONTA 9.00-16.00 ÓRÁIG 

Olyan tárgyakat készítünk, amelyeket később otthon is megelégedetten és örömmel nézegethetünk. Célunk: élmények szerzése a tárgyak elkészítése során, a kreativitás fejlesztése, fantáziavilág és képzelőerő aktív használata.

TEMATIKA

HÉTFŐ
Marokedény technikával készíthető, állatokat formázó dobozok kialakítása. Üregeléssel, a doboz aljának és tetejének pontos összeillesztésével, a különböző kiegészítők hozzáragasztása után készre festjük a dobozainkat.

KEDD
Laptechnikával tálcákat készítünk, jó idő esetén a kertben mintázzuk meg a tálcák felületét a közösen összegyűjtött falevelekkel, virágokkal, magokkal, kavicsokkal. Kipróbáljuk, hogy a kert kincsei milyen nyomot hagynak az agyag felületén.

SZERDA
Várat, utat, falat, szobabelsőt vagy külső tereket hozunk létre. A kőművesekhez hasonlóan mi is felületeket képezünk, malterezünk és fugázunk, csak mi az általunk előre legyártott agyagtéglákat használjuk alapanyagként. Ahová szükséges ablakot, ajtót, padot stb. illesztünk.

CSÜTÖRTÖK
Óriásfigurákat készítünk, a fejek, karok, kezek, lábak gondos megformálásával úgy, hogy az általunk együtt elkészített babzsák hasakhoz hozzá tudjuk ezeket csatolni. Ezen a napon így egy kicsit szabunk, varrunk is.

PÉNTEK
Felrakásos technikával virágcserepet vagy nagytálat formázunk, attól függően, hogy ki, mit szeretne. Kívülről vagy belülről összedolgozzuk a kívánt felületet, így őrizve meg a felrakás mintázatát, amely lehet növényi vagy geometrikus jellegű.

Szünetekben a kertben fogócskázás, bújócskázás, pétanque, irányított közösségformáló játékok. Délután korongozás, apróbb tárgyak készítése szabadon.                          

Vissza
Információ

A TÁBOR BETELT. KÉRJÜK, EBBE A TÁBORBA MÁR NE JELENTKEZZENEK!

Táborvezető: Urbán Krisztina (06 70 317-5767, krisztina.urban@outlook.hu)

Részvételi díj: 25 500 Ft + anyagköltség (Étkezésben a gyerekek ebédet kapnak.)

Kapcsolódó dokumentumok