CREA(C)TIVITY TÁBOR
2017. június 26. hétfő 09:00

CREA(C)TIVITY TÁBOR

8-12 éveseknek

JÚNIUS 26–30. NAPONTA 9.00-16.00 ÓRÁIG

A Crea(c)tivity tábor az Activity játékhoz hasonló tevékenységekre épül. Elsősorban a színjátszásban használt gyakorlatok és játékok adják a foglalkozások idejének nagy részét, emellett közös és egyéni rajzolós feladatok, képrejtvények, valamint a verbális fejlesztést célzó szójátékok, beszélgetős játékok segítségével fejlesztjük a résztvevők kreativitását. Ebbe a sorba illesztjük a minden nap alkalmazott relaxációs technikákat, mivel hosszú évek tapasztalata alapján, ellazult állapotban nyitottabbak leszünk a szokatlan összefüggésekre, az új meglátásokra – ha úgy tetszik, kreatívabbakká válunk.

Célunk először is az, hogy segítsük a gyerekeket a belső képek megteremtésében. Ez a kreativitás (és még oly sok minden, például az értő olvasás vagy a jó memória) alapja. Manapság ez az a képesség, a képteremtés képessége, ami válságba jutott a mozgókép egyeduralma idején. Sok gyerek nem tanulja meg, hogyan vetítheti le magában az olvasott szöveg képeit, hogyan kapcsolhat össze egymástól látszólag távoli fogalmakat a vizualizáció segítségével. Így az együtt töltött idő első harmadában a belső képek megteremtését célzó játékok, gyakorlatok kapnak helyet.

Azután a szabad asszociatív képességet fejlesztjük, vagyis azt, hogy a gyerekek legyenek képesek szabadon kapcsolatot létesíteni két vagy több dolog, fogalom vagy történés között.

A tábor utolsó része a célzott asszociációs képesség erősítését segíti, mivel összeköttetést létesítünk látszólag független, sőt egymástól távol álló egységek között - ez a kreativitás egyik fő ismérve.

Tervezett napirendünkhöz hozzátartozik az ebéd utáni játszótéri játék, a nap végén az utolsó órában izgalmas társasjátékokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Vissza
Információ

A TÁBOR MEGTELT! KÉRJÜK, ERRE A TÁBORRA MÁR NE JELENTKEZZENEK!

Táborvezető: Lukács Gabriella drámapedagógus (06 30 996-3233, lg@szinjatszoter.hu)

Részvételi díj: 25 000 Ft

Kapcsolódó dokumentumok