FEHÉRLÓFIA
2018. április 12. csütörtök 09:00

MARCZI MUZSIKA 

Koncertélmény és tanulás
Klasszikus zene, hangszerek, zenetörténet
Ismeretterjesztő sorozat kisiskolások számára csütörtöki napokon 
A fiatal közönséget neves művészek közreműködésével, az élő zene varázsával vezetjük be a klasszikus zenei műfajok sokszínű világába.
A sorozat szerkesztője, moderátora: Lukácsházi Győző

ÁPRILIS 12. CSÜTÖRTÖK 9.00, 11.00 ÉS 14.30
FEHÉRLÓFIA

Kortárs zenei mesejáték a Ventoscala Sinfonietta kamarazenekar előadásában.
Zongora, kürt, trombita, cselló, hegedű és ütőhangszerek mesélik el a felnőtté váló, sok kalandot megjáró hős történetét. 

Zene: Dobszay-Meskó Ilona
Szöveg: Tarr Ferenc

FEHÉRLÓFIA az egyik legismertebb és egyben legarchaikusabb magyar népmese. Évszázadok óta adódik szájról szájra, hiszen olyan sok bölcsességet, tudást rögzít, ami koroktól függetlenül érdekes és érvényes mindenki számára. Dobszay-Meskó Ilona, kortárs zeneszerzőnő és Tarr Ferenc, szövegíró ezért is döntött úgy, hogy ebből a csodálatos meséből modern hangzású zenejátékot készít. Céljuk egyrészt ezt az izgalmas történetet hitelesen, a mai ember számára is érdekes módon előadni, ugyanakkor céljuk az is, hogy a legfiatalabbak  a darabot hallgatva kedvet kapjanak a klasszikus zene hallgatásához.
Ebben segíti őket Lukácsházi Győző is, aki a műsor elején röviden megismerteti a közönséget a darabban szerepet játszó hangszerekkel. A felnőtté váló, sok kalandot megjáró hős története reményeink szerint nemcsak a fejlődni akarás, a küzdés, az önfeláldozás értékeit mutatja majd be, hanem azt is, hogy a kortárs zenétől nem érdemes félni!

2017-ben Dobszay-Meskó Ilona, a VENTOSCALA SINFONIETTA KAMARAZENEKAR művészeti vezetője, újra álmodta a zenekar küldtetését, és célul tűzte ki, hogy közönségét a hagyományos mellett egy újszerű, egyedi hangzásvilággal ismertesse meg. A Ventoscala Sinfonietta kreatív csapata gondoskodik arról, hogy a közönség magával ragadó, különleges zenei élményben részesüljön. Céljuk továbbá, hogy vendégeiket ne csak elkápráztassák játékukkal, hanem bepillantást is engednek világukba. Szívügyük, hogy vendégeik jó hangulatban szép emlékekkel és új ismeretekkel gazdagodjanak. A koncertműsort műsorvezetés útján mindenki számára követhetővé és érthetővé teszik, így minden zenekedvelőt szeretettel várnak zenei előképzettségtől függetlenül.

Vissza
Információ

Belépő: 1200 Ft / előadás
Kísérőtanárok számára tiszteletjegyet biztosítunk.

Az előadás időtartama: kb. 60 perc
Információ: Juszcák Zsuzsa 
(06 70 335-6285, 
juszcak.zsuzsa@marczi.hu)
Jegyigénylés: Bikkes Ágnes 
(06 20 486-8903, bikkes.agi@marczi.hu)